Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Ocak 2011 Çarşamba

Minyatür Somon balığı

          Son yazıma gelen yoğun yorum trafiğinden dolay[:)], bende Ecünnü evinin içinde yer alan bazı parçaları detaylı anlatmaya, bir nebzede olsa karışmış zihinlerinize 1mg Omega3 yollamaya karar verdim. Zor mu oldu? Eh biraz… tüm sitede elektrikler kesildi ve ben hiçbir şey yapamıyorum. Çalışan tek elektrikli alet (şarjından dolayı) bilgisayar ve el blendırı:)

          Yani ya mercimek çorbası yapıp blendırı kullanacaktım ya da bilgisayarı. Burada iflah olmaz yaratıcılık isteklerim ve sizlerden gelen: “Lütfennn nasıl yaptın anlat, bu bilgi bize çok lazım” talepleri nedeniyle Bilgisayarın başına geçip bu onurlu görevi yerine getirmeye karar verdim. Az laf bol iş mantığıyla yorumlarımı kısa kesip…anlatıyorum

            Ağabeylerim ablalarım şu aşağıda görmüş olduğunuz edatlarıda (cetvelden) kestireceğiniz üzere Fimo hamurundan yapılmış Somon balığı, salata, limon ve bir adet domatestir. Bu konuda hem fikirsek, başarılı olmuşum demektir. Bu somon balığı, tıpkı bizim Palamut gibi 4 lop halindedir. Bu nedenle 1 adet kavuniçi ve 1 adet beyaz fimo hamurundan 2x4 cm dikdörtgenler elde ettim ve üst üste koydum, rulo yaptım. Sonra bunlardan 4 tane kestim(hani 4 lop var ya)iki üste, ikide alta olmak üzere yan yana birleştirdim sonra dışının yağ tabakası için şeffaf fimo ve gri fimo ilede balığın dersini oluşturdum. Gerekli girinti ve çıkıntıları da oluşturduktan sonra balığın kılçığında yer alan boşluğu (Gereksiz bilgi: lakerda yaparken de balığın kılçığında yer alan kanı boşaltırlar salmurayı bozar) 0.5 kalem ucu ile belirledim ve dilimledim. Saltayı hiç anlatmıyayım içinde çoook malzeme var anlat anlat bitmez :)



          

2 yorum:

  1. hayranlıkla bakıyorum :)
    valla helal olsun be ablam :)

    YanıtlaSil
  2. somonlar harika görünüyorlar ellerinize sağlık:)sevgiler..

    YanıtlaSil